Mladíci mali prepadnúť 50 ročného muža. Predal cudzie auto. Z odpočívadla zmizla preliezka.

26.07.2012 Celý región

Mladíci mali prepadnúť 50 ročného muža:
Prešovský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre zločin lúpeže dvom Prešovčanom vo veku 14 a 20 rokov.
Obvinená dvojica mala 11.7.2012 v čase okolo 22:00 h prepadnúť na Rusínskej ulici v Prešove 50 ročného muža. V inkriminovanom čase išiel poškodený po chodníku, keď v tom k nemu pristúpili dvaja neznámi muži, ktorí ho začali ihneď prehľadávať. Muž im bránil dostať sa do svojich vreciek a tak sa pokúsili vytrhnúť mu tašku, ktorú mal omotanú okolo ruky. Ani to sa im ale nepodarilo, avšak počas zápasu o tašku sa poškodený zapotácal a spadol na chodník. Následkom toho utrpel zlomeniny s dobou liečenia najmenej 3 mesiace. Obvinení následne z miesta ušli. Hmotná škoda poškodenému nebola spôsobená. Po zadržaní a obvinení boli obaja mladíci umiestnení do cely policajného zaistenia a bol spracovaný podnet na ich vzatie do väzby.

Predal cudzie auto:
Z prečinu podvodu obvinili včera policajti zo Spišskej Starej Vsi 22 ročného muža, tiež zo Spišskej Starej Vsi, okr. Kežmarok.
Obvinený mal pri predaji auta uviesť do omylu 19 ročného muža z obce Liesek, okr. Tvrdošín, ktorý od obvineného kúpil auto. Na základe kúpnopredajnej zmluvy predal poškodenému za sumu 2.300,-EUR osobné auto Volkswagen Golf, ktorého ale nebol majiteľom. Majiteľom auta bol v tom čase 28 ročný Ružomberčan, ktorý o predaji vôbec nevedel. Obvinený je stíhaný na slobode.

Z odpočívadla zmizla preliezka:
Policajti zo Svitu vyšetrujú krádež drevenej preliezky z diaľničného odpočívadla pri Štrbe.
Ku krádeži malo dôjsť v noci z utorka na stredu, pričom páchateľ najprv vyvalil oplotenie, ktoré slúžilo ako zábrana proti vstupu ku preliezke, a následne ukradol samotnú preliezku. Škoda spôsobená krádežou a poškodením bola vyčíslená na 1 500._ €. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže.
 

Vyberte región